Els Mossos d’Esquadra detenen cinc homes per tràfic de drogues a la Jonquera

2012-04-04 09:30

Dins del marc del dispositiu encaminat a detectar possibles persones que es dedicarien a la compra i venda de substàncies estupefaents a la població de la Jonquera, la tarda del dia 31 de març els agents van detectar un grup de persones que pressumptament estaven traficant.

Els agents durant la tarda van identificar dues persones de nacionalitat francesa que suposadament volien comprar drogues a dos homes a les rodalies d’un bar d’aquella població. Després que els mossos els identifiquessin i els escorcollessin sense trobar cap mena de droga, els homes van dir que marxaven cap a França de nou sense comprar res. 

Cap a les nou del vespre, els agents, van tornar a localitzar aquestes mateixes persones franceses que contactaven novament amb dos homes al mateix lloc on els havien vist a la tarda. Els agents van observar una estona més tard, que aquestes persones franceses pujaven a un vehicle i marxaven del lloc. 

Immediatament, els agents van seguir el vehicle i el van aturar a la sortida 1 de l’autopista AP-7. En identificar i registrar el vehicle, els mossos van trobar amagat sota del seient de l’acompanyant uns 107 grams d’una substància presumptament heroïna. A causa d’aquesta quantitat van detenir Gatean Louis B i Samuel D com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues. 

Una altra patrulla, simultàniament, va localitzar els tres homes que haurien venut la substància. En veure la policia, una d’aquestes persones va marxar corrent i es va endinsar el bosc. Els agents, després de fer una recerca, van trobar-lo i van identificar-lo. En veure la resistència que mostrava ja des d’un primer moment, agredint el agents, després d’identificar-lo van detenir Khalid K com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un altre d’atemptat als agents de l’autoritat. 

Pel que fa a els altres dos homes, els agents després d’identificar-los van detenir Said A i Omar K, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues. Des del 20 de febrer, els agents de la comissaria de Figueres ja han detingut 14 persones per tràfic de drogues a la localitat de la Jonquera. 

Els detinguts, que no tenen antecedents van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 2 d’abril el qual va decretar ingrés a presó de Khalid K. i Samuel D.