Els Mossos d’Esquadra detenen 2 homes per robar en 6 segones residències de Llançà

2011-11-06 12:30

Segons han informat avui, agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat 26 d’octubre a Figueres dos homes, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de sis robatoris amb força a interior de domicili, un delicte i dues faltes de danys. Els detinguts, ambdós amb antecedents, són Juan Luís FH, de 31 anys i veí de Figueres i David DA, de 33 anys i veí de Llançà.

A finals del mes d’octubre, els mossos de la comissaria de Figueres van tenir coneixement que entre els mesos de setembre i octubre s’havien produït diversos robatoris en segones residències de la població de Llançà, i que pràcticament tots s’havien perpetrat en un mateix complex d’apartaments.

De les investigacions inicials, els mossos van poder determinar que per accedir als domicilis, els lladres haurien escalat fins al primer pis del bloc per tal de forçar les persianes dels balcons i trencar els vidres de les finestres. Un cop a l’interior, els lladres podien accedir amb facilitat als apartaments del costat ja que estaven separats només per un petit mur. Dos dels sis robatoris es van produir en un mateix domicili però en dies diferents. En aquest cas, els lladres haurien aprofitat que el vidre continuava trencat ja que no s’havia reparat.

En alguna de les ocasions, els lladres no van poder entrar als domicilis atès que es van trobar amb reixes de seguretat i en l’intent d’accedir-hi van causar diversos danys.

Els objectes sostrets, en la majoria dels casos, eren televisors de petites dimensions, aparells descodificadors, material per practicar submarinisme i/o surf. En una de les ocasions els lladres haurien consumit begudes alcohòliques dins d’un dels apartament afectats.

Arran dels indicis recollits, els agents van poder constatar que un dels lladres s’hauria provocat ferides a les mans en el moment de trencar els vidres ja que es van trobar restes de taques de sang. Així doncs, quan es va detenir a David DA, els agents van comprovar que tenia ferides recents a les mans i braços, causades presumptament pels vidres trencats dels balcons d’alguns dels apartaments afectats.

Arran d’aquestes detencions, els agents han pogut recuperar diversos objectes, com ara material de neoprè (vestits per fer surf o submarinisme, samarretes, aletes, planxa de surf, pantalons, anoracs...), que es va trobar en les entrades i escorcolls dels domicilis dels detinguts. Tots aquests objectes es van retornar al seu propietari. D’altres objectes trobats als domicilis, com ara càmeres fotogràfiques i aparells electrònics, estan pendents de verificar la seva procedència per tal de lliurar-los als seus propietaris.