Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal acusat de 62 robatoris amb força a camions

2011-12-27 09:00

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Territorial d’investigació de la Regió Policial de Girona han desarticulat un grup criminal dedicat a forçar camions estacionats a les àrees de servei d’arreu de Catalunya, entre elles a la Jonquera, i especialitzat en sostreure targetes de combustible que posteriorment utilitzaven amb greu perjudici econòmic per les empreses afectades. Les targetes de combustible sostretes eren utilitzades de forma immediata pels autors a diferents benzineres ubicades entre poblacions franceses i de comarques de Tarragona. Els detinguts, que contactaven amb d’altres transportistes, omplien de combustible els dipòsits de camions arribant a generar fraus de fins a 1.700 euros en cada pagament.

Les detencions es van fer el passat 13 de desembre i als sis detinguts se’ls imputen fins a 62 robatoris amb força a cabina de camió, un delicte d’estafa amb les targetes sostretes i un delicte de pertinença a grup criminal. Els detinguts són Alen M, de 38 anys, nacionalitat croata, Dusan V, de 22 anys i Dragan V, de 40 anys, ambdós de nacionalitat sèrbia, Edo O, de 47 anys, nacionalitat bosniana i Oliver H, de 40 anys i Darko J, de 44 anys, ambdós de nacionalitat eslovena. Els mossos recerquen 16 persones més per la seva relació amb els mateixos fets.

La investigació es remunta a principis de l’any 2011 quan els agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Figueres van iniciar una investigació per tal de poder localitzar i detenir un grup de persones que robaven a l’interior de les cabines dels camions que estaven aparcats a la Jonquera o en altres carreteres de la demarcació de l’Alt Empordà.

La investigació també s’estenia a una altra tipologia delictiva, ja que un dels objectes apreciats dels robatoris eren els targetes de combustible dels camions, amb les quals els lladres aprofitaven per fer-ne un ús fraudulent i omplir carburant per altres camions i aconseguir així un gran benefici.

Durant la investigació els mossos també van constatar que aquestes persones estaven perfectament estructurades i organitzades per tal de comunicar-se entre ells i rebre trucades de camioners interessats en omplir el dipòsit a baix cost amb les targetes robades.

La investigació va donar els seus fruits el passat dia 13 de desembre quan es va detenir dos dels lladres in fraganti quan estaven robat a l’interior d’una cabina d’un camió en un pàrking de la Jonquera. Els lladres anaven amb un tràiler de la seva propietat. Els mossos també van veure, a l’AP-7 a l’alçada del punt quilomètric 14,5, un camió que coincidia amb un dels investigats, ocupat per dos homes. En detectar al presència policial van començar a llançar targetes de crèdit sostretes per la finestra. Els mossos els van interceptar i els van detenir.

El mateix dia 13 també es va detenir un altre integrant dels grups que els mossos investigaven amb el seu camió estacionat a un vial de la carretera N-II al terme municipal de la Jonquera. El dia 14 de desembre  a la carretera N-II al terme municipal de Pont de Molins els mossos van detenir el sisè individu que composava aquesta sofisticada xarxa de lladres.

A tots els lladres se’ls hi va trobar targetes sostretes, a la vegada que es va poder constatar que formaven part d’una xarxa delictiva més gran de la qual ells n’eren una part importat establerta al nostre territori. Els policies també van efectuar tres entrades i registres a domicilis en els quals es van trobar més targetes robades i alguna càmera fotogràfica.

La investigació no es dóna per tancada a l’espera de poder localitzar altres membres del grup criminal.

Els detinguts, dels quals Alen M, Edo O i Dragan V tenen antecedents, van passar a disposició del Jutjat d’instrucció encarregat del cas el qual en va decretar ingrés a presó.