Els delictes s’han reduït un 30% a l’Escala aquest estiu

2011-09-27 08:30

El nombre de fets delictius s’ha reduït un 30,22% aquest estiu a l’Escala, passant dels 536 que es van registrar entre el 15 de juny i el 15 de setembre del 2010 als 374 del mateix període d’aquest any. Aquest descens és encara més important en el cas dels robatoris a l’interior de domicilis, ja que s’ha passat de 41 a 11, cosa que representa un descens del 73,1%.

Aquestes xifres han estat donades a conèixer en la reunió periòdica de la  Junta Local de Seguretat, en què el cap dels Mossos d’Esquadra a Girona, Joaquim Belenguer, ha destacat que el model de col·laboració, coordinació i treball conjunt entre Mossos d’Esquadra i Policia Local que s’aplica a l’Escala “és un exemple a seguir”. En aquest sentit, l’actuació coordinada dels diferents cossos i l’agilització dels processos d’expulsió de delinqüents multireincidents que s’ha produït els darrers mesos s’apunten com a causes principals dels descensos registrats, que en el cas de l’Escala han estat molt per sobre de la mitjana.

Un altre fet que s’ha destacat a la Junta Local de Seguretat han estat els 73 controls que s’han fet per reduir al mínim els casos de venda ambulant, especialment a la zona turística de Riells.