El web de l'Ajuntament de Figueres finalista dels premis Carles Rahola de comunicació local

2011-01-24 10:30

La pàgina web de l'Ajuntament de Figueres www.figueres.cat és un dels tres finalistes dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local en la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional. Els altres finalistes elegits pel jurat són la revista Engega!, de la Universitat de Girona, i la revista cultural L’Arjau, de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

El jurat avaluador dels 99 treballs que s’han presentat a la segona edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola s’ha reunit per elegir els finalistes de cadascuna de les sis categories. Els guanyadors d’aquests guardons, instituïts per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, no es coneixeran fins al mateix dia que es lliurin, el divendres 28 de gener.

Després de posar en comú els diferents punts de vista i de les oportunes deliberacions, els set integrants del jurat han triat com a finalistes en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o premsa en línia la sèrie de set articles publicats a La Vanguardia «El accidente de la Costa Brava», de Josep Playà; el suplement especial Vicens Vives: Cent anys, del Diari de Girona, i el recull d’articles sobre el procés de fusió/absorció de Caixa Girona publicat a El Punt.

Els programes Cinc minuts més, de Ràdio Olot; La taverna de la Rambla, d’Onda Rambla Girona, i Esfera pública, de Catalunya Ràdio, són els tres finalistes del premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia.

En la categoria de fotografia, el jurat ha escollit com a finalistes les fotos El recanvi, de Joan Castro; La neu talla les comunicacions per carretera, de Jordi Velasco, i la sèrie «Esquarterador», d’Eddy Kelele.

El jurat proclamarà directament els guanyadors en les categories de televisió i de projecte sobre comunicació el mateix dia de la cerimònia.
Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura. En aquesta segona edició ha augmentat tant el nombre de participants (dels 45 autors de la primera edició s’ha passat als 59 de l’actual) com de treballs presentats (de 82 a 99).

L’acte de lliurament dels premis se celebrarà el proper divendres 28 de gener a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, a dos quarts de nou del vespre, i comptarà tant amb la presència de la majoria dels participants com amb una extensa representació del món periodístic i cultural gironí.