El web de Figueres posa en funcionament l’Oficina Virtual d’Accés

2011-02-07 08:00

L’Ajuntament de Figueres ha incorporat a la pàgina web municipal l’Oficina Virtual d’Accés, una nova eina que evoluciona el portal municipal cap a l’administració on-line. De moment a l’Oficina Virtual s’hi poden fer dues gestions: facturació electrònica i registre telemàtic.

La facturació permet als proveïdors trametre les factures a l'Ajuntament. Per fer-ho possible, el consistori ha formalitzat un conveni amb l'Administració Oberta de Catalunya (AOC), a través del qual s’autoritza a realitzar les tasques de certificació i verificació electròniques del lliurament de les factures. Un cop entrades, aquestes factures queden anotades a la Comptabilitat Municipal, sense necessitat d'haver-les d'enviar en paper.

Per la seva banda, el Registre Telemàtic permet als ciutadans presentar una instància al consistori sense necessitat d’anar presencialment a les oficines municipals. El requisit bàsic per fer-ho és disposar d’un certificat electrònic que permeti la identificació de l'interessat davant l'Ajuntament de Figueres. Un certificat que pot ser el mateix DNIe o els certificats emesos per l' FNMT i l’ Idcat, entre d’altres. De moment, en aquest servei hi ha disponible el model d'instància genèrica, però en les properes setmanes s’hi incorporaran altres models per a tràmits més específics.

En els propers mesos, el web municipal realitzarà un pas més cap a l’administració on-line. I és que ja es treballa en l’apartat de la Carpeta Ciutadana, un espai on els ciutadans podran consultar en quin punt es troben els seus tràmits amb l’Ajuntament, com per exemple els rebuts pendents de pagament o la concessió d’ajuts, entre d’altres. Unes millores per al ciutadà que s’afegiran a les descrites anteriorment i a les que funcionen des de fa mesos com el perfil del contractant o el butlletí local de subvencions.