El Vívid tanca l'edició més multitudinària de la seva història amb la participació de 2.134 enoturistes

2022-05-10 08:30

El Vívid, l’esdeveniment de les experiències enoturístiques de la Costa Brava, ha tancat la seva vuitena edició amb un total de 2.134 assistents. Aquestes persones han participat en la setantena d’activitats programades a l’Empordà durant el mes d’abril i el primer cap de setmana de maig. Malgrat les inclemències meteorològiques d’alguns caps de setmana d’abril, l'ocupació s’ha situat per damunt del 85 %, que representa  el segon percentatge més alt de totes les edicions del festival de l’enoturisme a l’Empordà.

Prop de la meitat de les propostes celebrades van exhaurir les entrades, i una vintena de les activitats van haver de programar noves sessions o, fins i tot, ampliar l’aforament per poder acollir l’elevada demanda. Cal destacar especialment el bon funcionament de l’activitat «Esmorzars de forquilla entre vinyes» o els tastos en espais singulars i els tastos amb personalitat, que pràcticament van exhaurir les places disponibles. També cal destacar el creixement de «La mostra del vi de Roses», que va reunir més de 700 participants. 

Segons l’enquesta encarregada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona als usuaris del Vívid, el 69 % dels enoturistes procedien de les comarques gironines, principalment de ciutats com Girona, Figueres, Castelló d’Empúries o Palamós. Enguany el festival ha recuperat el nivell d’espectadors de les comarques de Barcelona, que s’havia reduït els darrers anys a causa de la pandèmia. Aquest any, el 31 % dels participants procedien de localitats de la demarcació barcelonina; és a dir, pràcticament un de cada tres assistents. En total s’han registrat participants de més de cent vint localitats catalanes.

Quant al perfil de l’usuari, el 53 % duia a terme activitats del Vívid amb la seva parella; el 31 % amb amics i el 15 %, amb la família. Per franges d’edat, els adults d’entre 50 i 70 anys ha estat el grup més nombrós (el 56 % del total), seguit pel grup de públic d’entre 30 i 50 anys,(el 34 %).

La mateixa enquesta va recollir el grau de satisfacció del públic assistent. El 87 % va valorar com a «molt bona» l’activitat (la millor valoració possible), l’11%, com a «bona» i només el 2 % com a «normal».

L’informe de valoració també recull que tres de cada quatre participants van manifestar haver-se quedat a dinar o sopar a la zona, i un de cada quatre usuaris confirmava haver pernoctat a la Costa Brava amb motiu de la seva participació a l’esdeveniment. Aquestes dades posen de manifest l’impacte econòmic que el Vívid genera en altres sectors com la restauració i l’hostaleria de les comarques gironines, i la  contribució del festival a la desestacionalització el turisme.

El Vívid, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com del centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

Foto: Xènia Gasull