El Vívid es posa en marxa aquest cap de setmana amb el 70 % de les entrades venudes

2022-04-01 19:00

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, es posa en marxa el divendres 1 d’abril amb les entrades exhaurides per a l’activitat «Maridatge d’emocions, música i vi», que tindrà lloc a l’emblemàtic edifici de La Pedrera, a Barcelona, al qual assistiran cinquanta persones.

La vuitena edició d’aquest esdeveniment, que programa una setantena d’activitats presencials per gaudir del vi i del territori empordanès, s’inicia amb el 70 % de les entrades venudes, amb la qual cosa és l’edició que més participació tindrà i que més entrades anticipades ha venut. Concretament, la meitat de les activitats programades han exhaurit les entrades o ofereixen les últimes places. Les propostes amb més nivell d’ocupació són els esmorzars de forquilla entre vinyes i els tastos en espais singulars i amb personalitat.

A causa de l’elevada demanda, diverses propostes han ampliat l’aforament o han programat noves sessions. És el cas del tastos en espais singulars al castell de Quermançó o al monestir de Sant Quirze de Colera, o el tast «Batalla de vins: carinyena versus garnatxa», a Peralada.

La programació d’activitats d’aquesta edició es divideix en cinc categories: esmorzars de forquilla entre vinyes, tastos en espais singulars i tastos amb personalitat, enoturisme actiu a l’aire lliure, maridatges i tiberis i, la darrera, art i vi.

La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com el centenar de membres que integren el Club de Màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. En les primeres edicions, el Vívid s’ha convertit en un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme anualment a Catalunya.

Després de les limitacions a causa de la pandèmia dels darrers dos anys, el festival de l’enoturisme a Catalunya recupera el format habitual i oferirà una setantena d’activitats, totes presencials, durant el mes d’abril a la Costa Brava. Tot i això, el festival mantindrà algunes mesures aplicades durant la pandèmia, com ara la realització de les activitats a l'aire lliure o la limitació dels aforaments, que majoritàriament van de la desena a la trentena de persones.

Un esdeveniment de referència de l’enoturisme a Catalunya

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, a través de la Ruta del Vi DO Empordà, ha consolidat el Vívid com un dels esdeveniments enoturístics de referència a Catalunya, tant per la quantitat com per la qualitat i l’originalitat de les seves propostes. La celebració del festival ha impulsat, a més, la creació de noves experiències que han ajudat a diversificar l’oferta enoturística de l’Empordà, una de les més genuïnes del país.

En les seves primeres set edicions, el festival ha registrat anualment una mitjana de dos mil participants amb un percentatge d’ocupació al voltant del 90 %. Els participants són principalment de les comarques gironines (66 %) però amb un percentatge important de públic barceloní (34 %). Cal destacar també l’alt nivell de satisfacció dels participants en el Vívid, ja que més del 95 % dels usuaris fan una valoració «molt bona» o «bona» de la seva participació en el festival.

Entrades a la venda

Les entrades per a aquesta edició del Vívid es poden comprar al web del festival: https://vivid.costabrava.org.

Foto: Xènia Gasull