El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, interposarà una querella per calúmnies contra Jordi Masquef i Carles Arbolí

2019-11-06 15:30

El vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana de Figueres, Pere Casellas, ha iniciat els tràmits judicials necessaris per a la interposició d’una querella criminal contra el portaveu municipal de Junts per Figueres, Jordi Masquef, i el regidor de la mateixa formació, Carles Arbolí.

L’acció penal té el seu fonament davant les calúmnies i injúries greus que ambdós regidors municipals haurien realitzat contra el vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana de Figueres, Pere Casellas, durant el plenari municipal del passat 7 d’octubre de 2019 i en reiterades declaracions públiques a través de mitjans de comunicació i plataformes digitals.

Tant el portaveu Jordi Masquef, com el regidor Carles Arbolí, haurien imputat dolosament al vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana un delicte de prevaricació administrativa (art. 404 del Codi Penal) i un delicte de revelació de secrets (art. 198 del Codi Penal).

Per això, i donat la gravetat d’aquestes manifestacions i el menysteniment personal i professional, Casellas ha acordat instar l’acte de conciliació contra els dos regidors com a pas previ a la interposició d’una querella criminal per calúmnies i injúries greus previstes (art. 205 i següents del Codi Penal).