El veler de cinc pals més gran del món ha fet escala al port de Roses

2013-05-13 20:00

El veler Royal Clipper, que aquest dilluns ha fet la seva escala inaugural al port de Roses, ha arribat a les 10.00 h del matí procedent del port de Barcelona i ha salpat poques hores després cap al port francès de Marsella. El veler porta a bord 179 passatgers, majoritàriament francesos i 109 tripulants. El gran veler tornarà a Roses el dimecres, 15 de maig, data en què farà la seva segona escala d’enguany.  

En l’actualitat, el Royal Clipper és el veler de cinc pals més gran del món. Els cinc pals tenen una alçada de 54 metres. El vaixell disposa de 42 veles que ocupen una superfície total de 5.000 metres quadrats i va ser construït l’any 2000 a imatge del llegendari vaixell “Preussen”. El veler, que navega a vela i a motor, té 1.800 metres quadrats de cobertes i una eslora de 134 metres. A més, disposa de tres piscines a la coberta, una de les quals és a la vegada el sostre del restaurant, una biblioteca i un piano-bar. Destaca la sala “Captain Nemo Lounge”, un espai on els passatgers tenen cura del seu cos mentre veuen el fons marí a través dels ulls de bou. 

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, acompanyat de la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, i de l’alcalde de Roses, Carles Pàramo,  ha lliurat aquesta tarda la metopa commemorativa al capità del Royal Clipper, amb motiu de la seva primera escala al port de Roses.

Per segon any consecutiu, Roses es posiciona com a port de creuers de la Costa Brava amb l’arribada de 7 creuers i la visita d’uns 1.300 passatgers al llarg de sis mesos. Comparativament amb l’any passat, el port rosinc rebrà dues escales més.