El turisme de negocis té un impacte econòmic de 87 milions d’euros a la demarcació de Girona

2015-02-03 17:00

El turisme de negocis ha tingut un impacte econòmic de 87,6 milions d’euros a la demarcació de Girona durant el 2014, segons l’estudi encarregat pel Costa Brava Girona Convention Bureau, que aplega el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i les tres cambres de comerç gironines, a l’Insetur i que s’ha presentat avui.

Durant l’any 2014 van tenir lloc a les comarques gironines un total 560 esdeveniments professionals, que van registrar 68.135 participants. Segons l’estudi, el potencial de creixement del turisme de negocis a la demarcació és “molt elevat”, i destaca com a factors positius l’entorn i el preu.

Quant a la distribució territorial de l’activitat, el major volum d’esdeveniments realitzats es concentren a les comarques del Gironès –al Palau de Congressos de Girona- i del Baix Empordà –en hotels. 

Dels esdeveniments realitzats en hotels, el Baix Empordà continua destacant, seguit per l’Alt Empordà i la Selva. A la Garrotxa, el total d’esdeveniments realitzats recull actes celebrats en hotels, però sobretot en espais singulars. De les activitats complementàries que més realitzen els participants en el territori, predomina la visita a la ciutat de Girona, (49 %), seguida per un segon bloc encapçalat per activitats gastronòmiques (23 %), compres (17 %), cultura i oci (16 %), en un concepte més general.