El Triumvirat Mediterrani de l’Escala incorpora noves recreacions històriques i espectacles d'animació

2017-04-27 12:00

La fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani, de l’Escala, incorporarà aquest any noves recreacions històriques al MAC-Empúries i nous espectacles d'animació al nucli antic de l'Escala. Aquesta 22a edició se celebra el cap de setmana del 6 i 7 de maig, amb una quarantena d'activitats programades. 

Aquest any s'han repartit més les activitats en les dues jornades i entre el MAC-Empúries i el nucli antic de l'Escala. La programació de dissabte és la més extensa i inclou les diferents novetats de recreació històrica a Empúries. Una d'elles, la Sacra Privata, permet mostrar els rituals romans a la llar, que es duien a terme davant de l'altar domèstic i dins de l'intimitat de les cases. Eren, per exemple, el del naixement, el ritus de pas d'adolescència, les Sponsalia o casaments, i el Tunica Recta, ritual de pas femení. D'altra banda, també s'ha programat un taller de jocs (Ludi Puerorum)  que permet descobrir l'univers lúdic romà, amb jocs i activitats per a totes les edats. 

El MAC-Empúries també tindrà una visita lliure al criptopòrtic de la Domus dels Mosaïcs, recentment obert al públic, així com manté els tallers d'oficis i artesans romans i les visites guiades romanes. 

Al nucli antic, la jornada de dissabte inclou des de l'obertura del Mercat del Triumvirat fins a l'espectacle de foc que es fa  a la Platja a la nit. També s'incorporen nous espectacles d'animació, com el "Circ: El gladiador" o altres activitats itinerants per ambientar els carrers del nucli antic. 

Durant tot el dia hi haurà un servei de transport gratuït entre el nucli antic i el MAC-Empúries a hores determinades (entre les 10.30h i les 19h). El diumenge es concentra l'activitat al nucli antic, amb una nova oportunitat per veure alguna de les novetats i altres clàssics del Triumvirat Mediterrani com és la lluita de gladiadors.