El tres de set amb agulla es resisteix a la Colla Castellera de Figueres

2010-11-08 10:00

Aquest diumenge la Colla Castellera de Figueres, juntament amb els Minyons de l'Arboç i els Castellers de Badalona han actutr a la plaça de l'Ajuntament i a la plaça del Gra. En una jornada ennuvolada i que va acabar amb pluja, la Colla Figuerenca tenia com a principal objectiu descarregar per primera vegada a la seva història el tres de set amb agulla.

A la primera ronda i després del pilar caminant la Colla va intentar el quatre de set. El castell va enfilar bé, però es va haver de desmuntar. Després d'aquest intent desmuntat de quatre de set, un castell que els figuerencs tenen molt per la mà i que ja han descarregat en diverses ocasions aquesta temporada, la colla va tornar a intentar descarregar-lo i aquest cop si que van reeixir a fer-lo amb unes mides molt bones i sense cap tremolor apreciable.

A segona ronda es van enfrontar al tres de set amb agulla, un castell que ja s'havia provat la darrera temporada sense èxit. El castell, considerat com a l'actual límit delsfFiguerencs va pujar ja des de bon inici massa estirat i es va anar perdent a mida que entrava el pilar en el castell. Un cop es va fer la crida a desmuntar el castells, els castellers de tronc van haver de treballar de valent per evitar la caiguda que en certs moments semblava inevitable. Un cop desmuntat el castell les colles es van haver de desplaçar a la plaça del Gra per finalitzar la diada.

A la nova ubicació la Colla va intentar un cop més el tres de set amb agulla i després d'un peu desmuntat es va intentar de nou el castell. Aquest cop amb més angoixa que nervis, es va encarar un castell on es notava el cansament mental o físic del tronc i el castell es va deformar tot just pujaven els dosos. Un cop més es va haver de treballar per desmuntar el castell sense caure. De totes formes una cosa que si es va notar es que els Castellers de Figueres no es
rendiran davant la seva particular bestia negra i que a les dues diades que resten abans de final de temporada tornaran a intentar descarregar aquest castell.

Per finalitzar la segona ronda es va descarregar la torre de sis i a tercera ronda es va produir una des les notes positives de la diada amb l'estrena, al tres de sis, d'una nova castellera a la posició de dosos. La colla va finalitzar la seva actuació descarregant un altre impecable pilar de cinc i quatre pilars de quatre, tot seguit les colles es van dirigir al Molí de l'Anguila per dinar.