El Tinent Coronel Llucià Anton Vives nou cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona

2021-01-11 16:45

El Tinent Coronel Llucià Anton Vives és des d’avui el nou cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona en substitució del també Tinent Coronel Josep Antoni Esteve Folch, que s’ha incorporat a la zona del cos a Barcelona. El Tinent Coronel Anton Vives, nascut a Girona fa 58 anys, fou destinat al càrrec del qual pren possessió avui el mes de novembre passat i assumeix el càrrec després d’una dilatada trajectòria a la comandància de Girona, de la qual n’ha estat fins ara Cap d’Operacions, Policia Judicial, Informació, Personal i Recolzament.

El Tinent Coronel Vives va ingressar a la Guàrdia Civil el 1982. El seu primer destí va ser Girona i posteriorment, després de fer el Curs d’Ensinistraments Especials, va ser destinat al Grup Antiterrorista Rural (GAR) de Navarra i posteriorment a la Comandància de Guipúscoa. El 1988 va ser assignat al Grup Expedicionari de la Guàrdia Civil al Principat d’Andorra on va prestar servei a la Representació de S’E. el Copríncep Episcopal fins el 1993.

Amb l’establiment de l’Ambaixada a Andorra el 1993 va entrar a formar part de la Missió Diplomàtica  com a responsable, entre d’altres, de la protecció i seguretat així com de la realització i de tasques administratives  a la Cancelleria de l’Ambaixada fins el 2005. El 2006 es va incorporar com a Tinent al comandament del Lloc Principal de las Guàrdia Civil a Altea (Alacant) en tasques de seguretat ciutadana.

Entre 2007 i 2009 va ser designat, en comissió de serveis, Coordinador de Seguretat a l’Ambaixada d’Espanya a Skopje (Macedònia del Nord) on va contribuir a les relacions de la missió diplomàtica espanyola amb l’OSCE, l’OTAN i la Unitat Policial de la UE. Posteriorment, des de final de 2009 fins el 2017 va prestar servei com a Capità Cap de la Companyia de la Guardia Civil a La Seu d'Urgell (Lleida) amb dedicació especial en la lluita contra el contraban.

Després d’obtenir l’ascens a Comandant el 2017 va ser destinat novament a Girona com a segon cap de la Comandància, en la qual va ser cap de les prefectures d’Operacions, Policia Judicial, Informació, Personal i Recolzament. El 13 de juny de 2020 es va fer càrrec de  la Comandància de Girona com a Cap Interí i avui n’ha pres possessió del comandament com a primer Cap.

La Guàrdia Civil dóna servei a la província de Girona en matèria de seguretat i té com a pròpies, competències de resguard fiscal de l’Estat, control del contraban, control de mercaderies a les fronteres, inspecció fiscal, delinqüència organitzada i terrorisme; seguretat transfronterera, seguretat ciutadana en aigües territorials, intervenció d’armes i explosius, seguretat aeroportuària i protecció del medi ambient, la flora i la fauna silvestre, entre d’altres.