El "Terra de Trobadors" incorpora una gran cercavila

2011-08-29 15:00

Castelló d'Empúries es prepara pel Festival Terra de Trobadors que arribarà a la 21ena edició. Es farà del 9 a l'11 de setembre i en aquesta ocasió la temàtica escollida és "Els jueus a l'Edat Mitjana" amb la que es pretén donar a conèixer el valuós patrimoni jueu de la vila de Castelló d'Empúries. El festival girarà entorn a l'època del comte d'Empúries l'Infant Pere I d'Aragó (1325-1341), en què la comunitat jueva de Castelló d'Empúries assolí un dels seus moments de major esplendor social, econòmic i cultural.     

Una de les novetats d’aquest 2011 és la gran cercavila pels carrers i places amb els comtes d'Empúries, amb els grups cavallistes i diverses entitats del municipi. Cal dir també que enguany el mercat medieval es celebrarà dos dies. D’altra banda destacar la important participació de les entitats de la vila, que esdevenen any rere any l'anima i l'essència del Terra de Trobadors. En aquesta edició no faltarà tampoc el tradicional sopar medieval, les actuacions musicals, de dansa, el teatre, el casament jueu, el cicle de conferències i les exposicions i un munt d’activitats més que es poden trobar detallades a la programació.

Per a la difusió del XXI Festival Terra de Trobadors s’han imprès un total de 14.500 programes de mà i 500 cartells, i les oficines municipals de turisme oferiran també el programa d’actes traduït a diversos idiomes.