La llevantada fa caure una palmera a la platja de la Punta de Roses

2013-03-05 16:00

El temporal de llevant que s’ha reactivat en les darreres hores està ocasionant diferents problemes i danys materials a Roses, on ha arrencat un tram del col·lector de recollida d’aigües pluvials del carrer Francesc Macià, així com la caiguda d’una de les palmeres existents a la platja de la Punta. 

La força del vent i de la pluja s’ha endut una gran quantitat de sorra de la platja de la Punta de Roses, afectant especialment el monticle amb palmeres existent a l’alçada de la plaça Sant Pere. La forta llevantada ha motivat ja la caiguda d’una de les palmeres, mentre l’altra presenta una subjecció molt precària. 

Davant aquest fet, l’Ajuntament ha encarregat l’enretirada immediata dels dos arbres per evitar possibles perills, així que les condicions meteorològiques permetin la realització dels treballs amb les condicions de seguretat necessàries. 

Actualment, l’Ajuntament de Roses es troba a l’espera de l’estudi encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb la intenció de desenvolupar una solució permanent que permeti protegir aquesta platja de les accions de les llevantades. Mentre aquesta solució definitiva arriba, el consistori refarà la platja abans de l’estiu, per tal de garantir que aquesta es trobi en perfectes condicions durant la temporada turística.