El Teatre Sindicat de Lladó ha organitzat 29 actes durant el 2023 i ha sumat 2.800 espectadors

2024-01-04 10:30

El Teatre Sindicat de Lladó tanca el seu segon any de gestió participativa (iniciada el març de 2022) amb una valoració molt positiva. Durant el 2023 hem organitzat 29 actes i hem acollit 2.800 espectadors. La bona assistència a les diferents propostes confirma la consolidació del projecte.

Aquest 2023 hem programat activitats per a tots els públics i de natura ben diversa: cinema (destaquem la projecció de la pel·lícula "Suro" amb la participació del seu director i la celebració del festival de curtmetratges Maldecap), arts escèniques ("Confitura de codony" de la companyia La Llarga; "Improssionismes" a càrrec de Txe Arana; Ajo&Mastretta; o el mag Fèlix Brunet), música (amb concerts de Quimi Portet, Quico el Célio..., Mazoni, o Yuhan Su Trio, entre d'altres), actes organitzats per la Comissió de Pensament (taula rodona sobre el món rural i la celebració d'una jornada literària que va portar autors de llibres com Anna Teixidor i Anna Punsí).

L'èxit d'assistència en el 80% de les propostes ha corroborat l'encert i ha permès que tant l'ajuntament com els voluntaris es plantegin seguir apostant per aquesta fórmula participativa que tant de benefici aporta a la gent del poble i dels municipis de les comarques veïnes. El 47% de l'assistència ha estat de gent de fora de Lladó, provinent, la majoria, de l'Alt Empordà, Garrotxa i Pla de l'Estany.

Com a tastet de la programació de 2024, s'anuncien l'espectacle infantil "Caça-històries" a càrrec de la companyia ImproBarcelona (14 de gener); concert de Xarim Aresté (20 de gener) i de Maria del Mar Bonet (2 de març), espectacle "Hamlet 0.1" a càrrec d'Enric Cambray (10 de febrer) i la jornada literària (13 d'abril que portarà Narcís Bardalet i Tura Soler, entre d'altres persones relacionades amb el món del llibre). 

Aquest 2024 es compleixen 100 anys del naixement, a Lladó, de l'escriptora i poetessa Montserrat Vayreda. Properament s'anunciaran activitats relacionades amb aquesta efemèride.

Foto: Jordi Puig