El Teatre-Museu Dalí de Figueres dedicarà una exposició i un programa d’activitats a Dalí i Rafael

2018-10-10 10:30

"Dalí-Rafael, un somieig prolongat" és el títol de l’exposició que la Fundació Gala-Salvador Dalí inaugurarà el dilluns 26 de novembre, amb motiu del préstec temporal de l’obra de Rafael Verge de la rosa (c. 1517), provinent del Museo del Prado.

La inauguració comptarà amb la presència del president de la Fundació Dalí, Jordi Mercader, i del director del Prado, Miguel Falomir, qui dialogarà sobre Dalí i la pintura amb Antonio López, pintor, i amb Montse Aguer, directora dels Museus Dalí.

A més de l’espectacular obra de Rafael i d’un oli de Salvador Dalí de l’època místiconuclear, "L’Ascensió de Santa Cecília", s’hi podran veure dibuixos i material documental, algun d’inèdit. La mostra es visitarà del 27 de novembre al 6 de gener de 2019, data en què la Verge de Rafael tornarà al Museo del Prado i serà substituïda per una obra de Dalí, en què l’admiració de Rafael també hi és present. L’exposició seguirà durant tot el 2019 amb la resta de continguts que exploren la influència del mestre del Renaixement en l’obra daliniana.

© Salvador Dalí, Fundació Dalí/VEGAP, Figueres, 2018