El Sindicat de Garriguella obre una nova etapa amb concerts i exposicions

2011-12-05 12:00

Aquest dissabte 10 de desembre s’inaugura la Sala Sindicat de Garriguella, un nou punt de trobada dels amants de la música i la cultura a l’Alt Empordà. La seva situació, a només deu minuts de Figueres, Roses i Llançà, vol convertir-la en un punt de reunió per a la gent de la comarca.

L’antiga sala de festes de la Societat Agrícola inaugurada l'any 1927 que aspira a convertir-se en una referència dins la província, ha estat reformada i dotada dels equipaments necessaris per portar a terme concerts en directe, ball, exposicions, i oferir un petit servei de sopars. També s’està estudiant la possibilitat de que en un futur la sala es pugui llogar tant per convertir-se en un espai d’assaig de grups de música, teatre o dansa, com per celebrar-hi un acte de caire privat.

El Sindicat obrirà cada divendres i dissabte a partir de les 20.00 del vespre i per aquest desembre, inclosos els festius nadalencs, ja hi han programats varis concerts en directe, sessions de dj’s, i una exposició fotogràfica. L’objectiu de l’equip és contribuir en l’equilibri entre la falta d’espais on es puguin exposar música i art, i la gran quantitat de músics i artistes que tenen coses per oferir.

Segons el fundador Jordi Sanvicens, la sala pretèn ser “un lloc on cada artista pugui crear i exhibir la seva obra i on són benvingudes totes les propostes artístiques i culturals. Som molt oberts i volem que la gent també ho sigui, volem que aquest espai sigui un lloc d'inspiració pels artitses on la gent pugui deixar'se anar i existeixi així, la màxima expressió artística.”

De moment, per aquest primer dissabte el Sindicat té preparada una gran festa d’inauguració on es farà la presentació de l’exposició T-RETRATO de la fotògrafa figuerenca Montse Capel, es retransmetrà del Madrid–Barça, i hi haurà el concert del grup de rock-pop alternatiu Pinocchio i fi de festa amb Dj Pijama.