El Showcase de l'Ingràvid arriba als comerços de Figueres del 17 al 25

2012-11-08 13:30

El Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà INGRÀVID encara la recta final amb la celebració d’INGRÀVID SHOWCASE, que tindrà lloc del 17 al 25 de novembre. Per tercer any consecutiu, els aparadors de la ciutat lluiran obres d’art contemporani amb la voluntat de buscar espais expositius poc convencionals i també per la creença que l’art i el comerç es poden nodrir l’un de l’altre per créixer. Una dotzena d’activitats culturals per a tots els públics completen les exposicions als aparadors.

Una de les artistes que participen al Showcase, Raquel Friera (Barcelona, 1974), ha treballat la relació entre l’art i el comerç en la seva proposta L’art de vendre, un treball realitzat el mes de setembre passat. Friera va fer una estada a sis botigues de Figueres per aprendre les tècniques de venda i aplicar-les al seu treball artístic. El resultat són diferents peces de vídeo i foto que es podran veure als aparadors d’aquestes botigues on va aprendre l’art de vendre. 

D’altra banda, Ernest Abentin (Elna, 1973) presenta Digestió, una proposta que s’emmarca dins la lògica de la producció, la venda, el consum i digestió de la creació artística. Dins uns pots de vidre es podran contemplar reproduccions fotogràfiques de bodegons alimentaris junt amb un líquid i diversos "gadgets” tot convertint l’obra en un producte que a banda de poder ser contemplat esdevé accessible i comprable, portàtil i cíclic (pot caducar i es pot reciclar), en definitiva, esdevé consumible. Aquests pots es podran veure en diversos aparadors de Figueres. Finalment, la llibreria Low Cost exposarà les fotografies del showcase de l’any passat de Montse Capel sota el títol Photo Festival Face.