El sector empresarial de Roses proposa a la nova alcaldessa que es promocioni la població a Madrid i Saragossa aprofitant el TAV

2013-08-09 15:00

El sector empresarial de Roses ha plantejat a la nova alcaldessa, Montserrat Mindan, diferents problemes que afecten al municipi i ha posat sobre la taula propostes per buscar solucions. El president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i de Roses Comerç (Associació de Comerciants de Roses), Miquel Gotanegra, va exposar, en una reunió que es va dur a teme ahir a l’Ajuntament, la problemàtica del top manta i la conveniència d’allargar el periode de funcionament de les zones blaves  per afavorir el comerç. En relació al top manta, l’alcaldessa va informar que convocarà una reunió passat l’estiu amb els comerciants per escoltar propostes i preparar una estratègia conjunta de cares a l’estiu vinent. Pel que fa a les zones blaves, l’Ajuntament de Roses ha ampliat aquest estiu el número de places, un fet que ha afavoit el comerç. Tot i això, el representant del sector empresarial de Roses va exposar a l’alcaldessa la necessitat que en alguns sectors s’ampliï la zona blava també a l’hivern. L’alcaldessa va dir que estudiarà aquesta petició.

A la reunió es van tractar altres qüestions, com són la mala olor en una zona de la Riera i la necessitat de buscar una solució urgent, encara que sigui provisional, i els horaris d’algunes activitats de la Festa Major d’aquest mes d’agost per fer-los compatibles amb el descans dels veïns i dels turistes. També es va parlar del gran ressò que ha tingut l’oferta de Pesca Turisme que s’ha estrenat aquesta temporada impulsada per l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i la Confraria de Pescadors de Roses, amb la col·laboració de l’Ajuntament. El representant del sector empresarial, Miquel Gotanegra, va proposar fer actuacions promocionals a Madrid i a Saragossa d’aquesta oferta, aprofitant la connexió del TAV amb Figueres, amb l’objectiu d’atraure turistes més enllà de la temporada estiuenca. L’alcaldessa es va mostrar en tot moment oberta a estudiar solucions als diferents temes plantejats i va maniefstar la seva disposició a donar tot el suport que es pugui des de l’Ajuntament a la promoció de l’oferta de Pesca Turisme.