El sector de l’hostaleria reclama a la Generalitat que miri d'arribar a un acord amb Ryanair

2011-07-26 17:00

Després que Ryanair hagi informat que eliminarà 21 rutes més a l’aeroport de Girona–Costa Brava el proper mes d'octubre,  sumades a les que va eliminar a principis d’any la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona considera que el Govern de la Generalitat hauria d’haver arribat a un consens amb la companyia que impedís que actualment ens trobessin en aquesta situació d’abolició de rutes.

En una nota feta pública avui la Federació considera que "el Govern de la Generalitat hauria de tenir en compte que les comarques gironines necessiten de la companyia de Ryanair perquè les dades indiquen que dóna beneficis al territori. A més, hauria de contemplar que Catalunya no està formada únicament per la província de Barcelona, que tots sabem que funciona sinó per tres més. I la seva obligació és vetllar pel bé de totes, deixant de banda els enfrontaments amb la companyia aèria i, començant a buscar una solució a aquesta situació desconcertant per a tots plegats".

Segons les dades de la Federació, Ryanair el 2010 va aportar el 39% aproximat dels turistes arribats a les comarques gironines, gairebé 1,4 milions de visitants.