El Saló dels Oficis de Figueres espera uns 3000 estudiants que podran interactuar amb 150 empreses

2023-03-16 17:00

La tercera edició del Saló dels Oficis tindrà lloc del 21 al 23 de març al Castell de Sant Ferran. El certamen està plenament consolidat i és un referent i un exemple a seguir a la demarcació de Girona i a la resta de Catalunya.

Durant 3 dies entre 2500 i 3000 alumnes de la comarca passaran pel Castell de Sant Ferran i podran interactuar amb 150 empreses col·laboradores. Un espai de trobada i de creació de sinergies entre estudiants i sector empresarial. L’objectiu és que els estudiants puguin veure, d’una banda, les diferents opcions formatives que els ofereix la comarca així com l’activitat de les empreses segons els diferents perfils professionals.

Aquesta tercera edició presenta canvis importants pel creixement del certamen, i amb l'objectiu de millorar la divulgació de les tretze famílies formatives que hi ha actualment als instituts i centres de l'Alt Empordà: activitats físiques i esportives, administració i gestió, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, indústries alimentàries, hoteleria i turisme, imatge personal, informàtica i comunicacions, instal·lació i manteniment, serveis socioculturals i a la comunitat, sanitat, transport i manteniment de vehicles i maritimopesquera.

A més a més, en aquesta edició, s'hi sumen els alumnes de tercer d'ESO (fins ara era a partir de quart). A causa del creixement del Saló, aquesta edició deixa enrere els espais de l'arsenal del castell de Sant Ferran per ubicar-se en el fossar, amb dues carpes de grans dimensions. Els espais es distribuiran seguint les tretze famílies professionals. En un mateix punt, hi haurà les dues empreses que representen el sector, l'institut que ofereix el cicle formatiu i els tallers de demostració de cada especialitat. A banda, es faran tallers pràctics, de manera que els alumnes puguin veure de forma pràctica els sectors professionals. 

El dia 22, a la tarda, se celebrarà la jornada de portes obertes amb les famílies, perquè puguin conèixer les opcions i veure el certamen.