El regatista del Port de la Selva Carlos Manera creuarà l'Atlàntic en solitari

2021-08-21 11:00

S'ha presentat al Club Nàutic Port de la Selva l'equip de regates Carlos Manera-Varador 2000 que participarà en la propera edició de la regata transoceànica Mini Transat 2021.  La regata, que es disputa en solitari amb velers de la classe mini 6.5, sortirà de Les Sables d'Olonne (Bretanya francesa) el proper 26 de setembre, des d'on recorrerà més de 4.000 milles fins a l'illa caribenya de Guadalupe, amb escala a Santa Cruz de la Palma (Canàries).

Carlos Manera va declarar durant la presentació que es troba preparat “físicament i mental” per afrontar aquest gran repte esportiu de creuar l'oceà Atlàntic en solitari. El regatista del Port de la Selva va afirmar que la Mini Transat "és un repte que afronto confiat, ja que m'he preparat molt mental i psicològicament, i crec que d'aquesta competició sortiré havent après molt". Durant els darrers cinc mesos Manera s'ha preparat a fons disputant diverses regates a la costa atlàntica francesa per adquirir experiència i conèixer millor l'oceà, que és molt diferent al mar Mediterrani. Durant aquest temps ha disputat la Pornichet Sélect, la Mini en Mai, la Marie-Agnès Péron, la Mini Fastnet i la Puru Race. El regatista va indicar que durant aquests mesos de preparació ha "après molt sobre estratègia, tàctica, meteorologia o alimentació a bord durant una llarga travessia en solitari". Manera també va explicar a l nombrós públic assistent a l'acte com és la vida a bord durant una regata de navegació en solitari i com intentarà solucionar els problemes tècnics que puguin sorgir durant la travessia.

El projecte "és una aposta per la joventut i per la formació dels regatistes de el futur", va assenyalar durant la presentació Josep Bernabeu, responsable de comunicació de Varador 2000, el patrocinador principal d'aquest projecte esportiu. Una regata com la Mini Transat "no només és una aventura, és una experiència única on s'endureixen els millors. Cal ser molt fort mentalment per embarcar-se a bord d'un veler de 6,5 metres d'eslora i creuar l'Atlàntic en solitari", va indicar. Segons Bernabeu, Varador 2000 ha apostat per Carlos Manera perquè té "un projecte molt solvent i ofereix moltes garanties de futur". També va afegir que Varador 2000 planteja la seva participació en la regata Mini Transat com "un projecte esportiu de llarg recorregut, on el punt d'arrencada és l'edició de 2021 i el punt d'arribada o de consolidació l'edició de 2023, just quan l'empresa complirà quaranta anys al servei del sector nàutic. El repte és immens, però la confiança dipositada en Carlos Manera ens fa plantejar el futur amb optimisme".