El Quartet Casals inaugura la Schubertíada de Vilabertran

2012-08-16 09:00

Aquest dijous 16 d'agost a les 9 del vespre comença la Schubertíada 2012 a Vilabertran que s'allargarà fins el dia 8 de setembre. El primers concerts són els protagonitzats pel Quartet Casals que hi tenen previstes cinc actuacions els dies 16, 17, 18, 24 i 25.

Guanyadors dels primers premis dels Concursos Internacionals de Londres i Brahms (Hamburg), el Quartet Casals s’ha establert com a un dels quartets de corda més importants de la seva generació, convidat habitual als festivals i cicles de concerts més prestigiosos del món. El quartet ha actuat de manera assídua a Wigmore Hall, Carnegie Hall, Musikverein de Viena, Kölner Philarmonie, Cité de la Musique Paris, Schubertiade Schwarzenberg, Concertgebouw Amsterdam y Philarmonie Berlin entre d’altres sales de referència al circuit internacional.

Tanmateix, el quartet ha realitzat una important producció discogràfica amb “Harmonia Mundi” fent enregistraments des d’autors del període clàssic fins a música del segle XX.

Les critiques internacionals destaquen, d’entre moltes altres qualitats, el gran registre de sonoritats del Quartet Casals. Després de guanyar el prestigiós guardó de la fundació “Borletti- Buitoni” de Londres, el quartet va començar a utilitzar arcs del período barroc- clàssic per als compositors que van des de Purcell fins a Schubert, aportant així al grup una nova dimensió acústica que remarca encara més els seus diferents llenguatges estilístics. El quartet ha rebut una profunda influència al seu treball amb compositors vius de la nostra època com György Kurtag i ha realitzat estrenes mundials dels compositors espanyols més notables de l’actualitat.

En reconeixement a la seva posició de primer quartet espanyol amb una important carrera internacional, el grup ha guanyat premis com el Premi Nacional de la Música i el Premi Ciutat de Barcelona. El quartet ha estat convidat per la Casa Reial per a acompanyar els Reis d’Espanya en visites diplomàtiques a l’estranger i per a tocar amb els Stradivari de la col·lecció del Palau Reial a Madrid.

Els concerts del Quartet Casals han sigut retransmesos per televisió i ràdio de forma regular, tant a Europa com als Estats Units. El grup té una temporada pròpia de pròpia de concerts a L’Auditori de Barcelona, a més de donar classes a l’Escola Superior de Música de Catalunya.