El Puig de les Basses rep 90 interns procedents de la presó de Girona

2014-06-30 17:30

El Centre Penitenciari Puig de les Basses, de Figueres, ha rebut avui el segon grup d’interns. En aquesta segona fase, prèvia a la posada en marxa, que tindrà lloc demà, han estat traslladats 90 interns procedents de la presó de Girona. Es tracta de la totalitat dels interns que complien condemna en règim ordinari a la presó gironina i també dels preventius: 80 homes i 10 dones.

El trasllat s’ha iniciat aquest matí, a partir de les vuit hores, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i ha finalitzat a les 15.30 h sense incidències Els interns han pujat als vehicles policials en grups de dotze.

A partir d’ara, a la presó de Girona només hi romandran els interns que compleixen condemna en règim obert.

La reconversió de la presó de Girona en el Centre Obert Girona comença avui mateix. L’equipament penitenciari donarà servei als interns de la demarcació que, atès el moment de la condemna en què es troben i per afavorir la seva reinserció sociolaboral, només hi pernocten, mentre que durant el dia surten del centre per assistir a recursos formatius o treballar.

S’estima que les obres s’allargaran durant quatre mesos, ja que la remodelació conviurà amb la presència dels interns destinats a aquest Centre.

El trasllat d’interns

Pel que fa al Centre Penitenciari Puig de les Basses, després de la segona fase de trasllats d’avui, ja compta amb 240 interns, que han estat distribuïts en tres mòduls de vida ordinària per a interns adults i el mòdul de dones. Cal recordar que també han entrat en funcionament la infermeria i el mòdul d’ingressos, així com els diferents serveis (cuina, bugaderia, fleca...).

Demà, coincidint amb la posada en marxa oficial del Centre, Puig de les Basses rebrà un tercer grup de reclusos procedents del Centre Penitenciari Quatre Camins, ubicat a la Roca del Vallès. Durant el mes de juliol encara s’hi faran dos trasllats des de la presó barcelonina.