El PSC vol crear una avinguda que connecti amb l'estació del TGV

2011-05-19 12:00

El cap de llista socialista Pere Casellas i el número 6 Josep M.Poch, han reivindicat que el PSC és l’únic partit que ja en el seu moment va apostar clarament per una estació a ponent i han destacat la importància que aquest fet té en el futur de la ciutat. Han recordat que tant CiU com ERC han finançat estudis que han paralitzat l’aposta unívoca de la ciutat per la nova estació, i que a data d’avui, amb l’estació en funcionament, dubten de la seva existència.

Per al candidat a l’alcaldia de Figueres, l’estació del TGV és l’eina de connexió amb Europa i amb la resta de l’estat, imprescindible per tal de convertir Figueres en un referent del turisme cultural urbà, eix principal del seu model de ciutat: “la vella estació va ser un revulsiu al segle XIX; la nova estació serà la peça clau de l’economia figuerenca del segle XXI”.

L’estació és a la vegada una eina a través de la qual Figueres pot connectar-se amb les quatre capitals de província de Catalunya per mitjà de trens ràpids i fer-se així un lloc en rellevància entre les cinc úniques ciutats catalanes que tenen estació. I d’altra banda, serà un element clau en la dinamització econòmica de la Figueres dels propers anys. Casellas ho ha volgut explicitar amb un comentari contundent: “Que preguntin a Vic, a Granollers o a Mataró, per dir tres grans ciutats catalanes, si voldrien prescindir d’una estació d’alta velocitat”.

És per tots aquests motius que el PSC vol apropar més físicament l’estació a la ciutat, tot creant, un cop elaborat el nou POUM, una avinguda que, de forma similar a com s’ha fet amb l’Avinguda Vilallonga, connecti l’estació amb el centre de Figueres.