El PSC recull més de 700 propostes dels figuerencs

2011-04-01 17:00

El PSC de Figueres inclourà les propostes que ha recollit dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat al seu programa electoral. Així ho ha avançat, aquest matí, el cap de llista dels socialistes figuerencs, Pere Casellas, en una roda de premsa a la seu del partit. Casellas, que ha comparegut acompanyat per la regidora Núria Navarro i la número vuit Maria Àngels Vila, s’ha mostrat partidari d’acceptar la proposta de convertir Vilatenim en una entitat municipal descentralitzada, tal i com li han fet arribar els veïns i i veïnes d’aquest nucli. El PSC de Figueres manté obert el procés de trobades amb les associacions de veïns per recollir les inquietuds dels figuerencs i figuerenques.

Els socialistes figuerencs han recollit les propostes, els suggeriments i les inquietuds dels ciutadans i ciutadanes de Figueres des del desembre passat a través d’internet i també en la parada que han tingut instal·lada un dia a la setmana al carrer Girona de la ciutat. Durant aquests mesos el PSC ha rebut més de 700 propostes i ha contactat amb més de 1.500 persones; s’ha reunit amb cinc associacions de veïns (té previst reunir-se amb la resta de la ciutat) i ha rebut dotze propostes, gairebé totes relacionades amb qüestions de seguretat i de racionalització de la despesa a la via pública, procedent dels ciutadans i ciutadanes dels barris del Rally Sud, el Poble Nou, la Marca de l’Ham, els Cendrassos i el Turó. “Incorporarem totes les propostes dels barris al programa electoral”, ha avançat Pere Casellas. “Volem fomentar la participació donant més valor a aquesta regidoria. La participació tan en el planejament urbanístic, com en cultura i esport”,
hi ha afegit el cap de llista, que s’ha manifestat partidari de convertir Vilatenim en una entitat municipal descentralitzada, tal i com li van comunicar els veïns i veïnes d’aquesta zona de la ciutat.

Núria Navarro ha subscrit les afirmacions de Pere Casellas i ha incorporat un altre aspecte al debat: “La gent d’una certa edat es queixa que ha de marxar de Figueres els caps de setmana per trobar espais de relació i volem resoldre aquest problema”. “Es percep que hi ha un problema de falta de cohesió”, ha destacat la candidata Maria Àngels Vila, que ha ressaltat la necessitat de comunicar bé les actuacions referides a les ajudes a les famílies i persones amb recursos escassos, l’obligació de millorar les zones per anar amb bicicleta i la urgència de suprimir totes les barreres arquitectòniques que encara romanen als carrers de la ciutat.