El PSC proposa un seguit de mesures educatives

2011-05-18 17:00

La número 2 del PSC figuerenc, Mireia Guerrero, ha presentat el paquet de mesures en l’àmbit educatiu que preveu impulsar el PSC en cas que lideri el govern de la ciutat. Ho ha fet a les portes de l’Escola Parc de les Aigües, que el govern tripartit va construir a Figueres, acompanyada del regidor Ciro Llueca i la també candidata Àngels Vila:

 

  • El PSC no vol que es crein nous instituts a l’àrea urbana de Figueres, perquè considera que anirien en detriment del que ja existeixen, desnaturalitzant-ne les matrícules.
  • En cas que el Montessori s’instal·li a la ciutat, el PSC destinarà el cànon anual que pagui aquesta escola als programes de socialització de llibres i millora d’instal·lacions de les escoles públiques que hi ha a Figueres.
  • El PSC aposta per finançar municipalment el 50% de la sisena hora lectiva (amb ensenyament lúdic de llengua anglesa, per exemple) a les escoles públiques que ho sol·licitin i en col·laboració amb les AMPAs, per compensar la retallada de la Generalitat a les escoles públiques.
  • El paquet de mesures recull també l’aposta del PSC per aconseguir un batxillerat internacional, per liderar els estudis de grau mitjà i per fer que esdevinguin una referència.
  • En l’àmbit educatiu el PSC aposta també per la creació d’una nova llar d’infants municipal, pel programa de socialització de llibres i per la inclusió de les tecnologies a l’Aula.
  • D’altra banda es vol potenciar l’Escola Oficial d’Idiomes, afegint-hi en el currículum extraescolar estades lingüístiques a empreses turístiques de la Costa Brava.
  • El PSC assegura també que treballarà per aconseguir la total transparència en els processos d’adjudicació de places escolars, especialment a les llars d’infants municipals i les escoles de primària.