El PSC engega un procés participatiu per incloure propostes polítiques de la ciutadania en els seus programes municipals

2013-01-10 18:30

Els socialistes gironins volen redactar un document amb els eixos bàsics de la seva política que reculli aportacions i idees noves de la societat civil gironina. De moment, s’ha constituït l’equip redactor de la ponència, però el text s’obrirà durant tres mesos a les contribucions dels representants socialistes del món local, a la societat civil gironina i a tota la ciutadania.

El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, ha proposat aquesta ponència “amb l’objectiu d’obrir el PSC a la ciutadania i reconstruir el partit en clau gironina”. Segons Fernández, aquest document ha de servir per “recuperar els espais tradicionals del socialisme d’esquerres i donar respostes a les demandes de la ciutadania, en especial, en tres eixos: el debat nacional, la sortida de la crisi i l’aprofundiment en la democràcia”.

De moment, el PSC ha constituït un equip redactor de deu persones, encapçalades i dirigides per l'alcalde de l'Escala Estanis Puig, i vinculades totes, d’alguna manera o altra, amb el món local. Aquest equip té previst redactar un document provisional que volen enllestir per a finals de febrer. Seguidament, entre els mesos de març i maig, el text es posarà a disposició dels militants, agrupacions locals, grups municipals i societat civil gironina, amb l’objectiu de debatre internament i externa les aportacions i esmenes que s’hi vulguin fer. A finals de maig, la federació del PSC vol presentar aquest document a la societat.