El PSC demana que els plens de Figueres canviïn d'horari

2012-05-25 13:00

El portaveu socialista, Pere Casellas, s’ha dirigit per escrit a l’alcalde de Figueres per reclamar-li que convoqui els plens a partir de les set de la tarda. Per Casellas, el canvi d’horari “respon a la voluntat manifesta de Vila d’obstaculitzar la tasca de l’oposició i constitueix un atac directe als més bàsics principis en un país que es pretén democràtic” 

El grup municipal del PSC s’ha dirigit per escrit a l’alcalde de Figueres per expressar-li les dificultats que tenen els regidors per assistir al ple municipal convocat el proper 1 de juny a les quatre de la tarda. Els representants socialistes al·leguen motius laborals que els impedeixen assistir al ple. És el cas de la regidora Mireia Guerrero, que ha de realitzar la seva jornada a l’Escola Bressola de Perpinyà i no finalitza el seu horari fins a les cinc de la tarda, o el del mateix portaveu, Pere Casellas, que té assignat torn d’ofici de violència de gènere pel Col·legi d’Advocats de Figueres. 

Pel portaveu del PSC, “resulta del tot punt insostenible mantenir els plens a les quatre de la tarda dels divendres, excepte per als membres de l’equip de govern, tots alliberats o jubilats d’obligacions laborals”. Casellas ha manifestat que “representa una voluntat clara i manifesta de l’alcalde Santi Vila de menystenir l’oposició, d’impedir la seva presència als plens, i en definitiva, constitueix un atac directe als més bàsics principis en un país que es pretén democràtic”. 

Per aquest motiu, el PSC ha demanat a Santi Vila que convoqui els plens qualsevol dia de la setmana, però a partir de les set de la tarda, quan la majoria de representants de l’Ajuntament de Figueres ja ha finalitzat les seves obligacions laborals.