El PSC de les comarques gironines convocarà primàries als municipis en els quals hi hagi més d’un candidat a cap de llista

2013-01-21 20:00

El PSC convocarà primàries als municipis on el partit tingui més d’un candidat per a les pròximes eleccions municipals, segons ha avançat aquest matí el primer secretari de la federació de les comarques gironines, Juli Fernàndez, al programa l’Hora L de SER Girona. Fernàndez inscriu la convocatòria de primàries en el procés per redefinir el projecte socialista amb la voluntat de recuperar la confiança dels ciutadans i ciutadanes sobre la base de la radicalitat democràtica. La proposta del primer secretari inclou, també, la publicació dels béns dels regidors socialistes, l’impuls de les llistes obertes i la incorporació de processos de participació. “Cal que els ciutadans es pronunciïn a l’hora de prendre les decisions que els afecten més enllà de la seva participació a les eleccions cada quatre anys”, es proposa Juli Fernàndez, que dissabte es va reunir amb els militants i càrrecs electes del Baix Empordà, a Palafrugell, en la primera d’una sèrie de trobades periòdiques de debat, a partir de les quals l’executiva de la federació vol conèixer la realitat del partit a les comarques gironines. 

“Els partits han de tenir mecanismes per ser més transparents. Estem en la que podríem anomenar la segona transició política i cal un acord de país per fer una reforma en la manera de fer política”, proposa el primer secretari. De fet, Juli Fernàndez és partidari de la limitació de mandats; de la reforma del finançament dels partits, d’una major transparència i de la informació pública generalitzada. “Cal regenerar la política”, enfoca el primer secretari, que és partidari del principi “un polític, un sou” i trenca una llança a favor de l’honestedat en la política: “No és veritat que tots els polítics són igual. Hi ha una gran majoria de persones amb responsabilitat política que l’exerceixen amb vocació de servei i amb la màxima honradesa”.