El PSC de Figueres vol la dimissió dels responsables polítics d’haver demanat una subvenció de 700.000 euros per arranjar els desperfectes del foc

2012-08-22 14:00

El PSC de Figueres demana la dimissió dels responsables de l’informe que reclamava 700.000 euros,en nom de l’Ajuntament de la ciutat, per arranjar els desperfectes que havien causat els incendis de l’Empordà al municipi per valor de no més de 26.000 euros. Els socialistes critiquen que l’alcalde Santi Vila hagi mentit repetidament per justificar l’errada, li retreuen que carregui sobre els tècnics municipals una equivocació política i alineen la seva actitud en la tendència a crear confusió sobre la què es basa la seva política. “Demanar una subvenció amb aquestes arts és propi de qui es vol aprofitar del context d’un desastre per prendre els diners als pobles que realment ho necessiten i a la gent que ho ha perdut tot”, lamenta el primer secretari dels socialistes de Figueres i portaveu del grup municipal del PSC, Pere Casellas. 

Segons el PSC l’Ajuntament de Figueres va remetre un informe al Consell Comarcal de l’Alt Empordà,  en el qual demanava 700.000 euros de subvenció per arranjar els desperfectes del foc, signat per la Tinent d’Alcalde –que en aquell moment actuava com Alcaldessa accidental- i el Secretari. En rebre’l, el Consell Comarcal es va adonar de la desmesura de la quantitat i va advertir l’Ajuntament de Figueres demanant si es tractava d’un error. En la mateixa advertència, el Consell volia saber si l’informe, que no especificava cap detall, era correcte. El gerent d’urbanisme de Figueres va respondre que l’Ajuntament donava l’informe per bo. “Tot plegat és un error de la Tinent d’Alcalde o del gerent d’urbanisme i algú d’ells haurà d’assumir responsabilitats. L’alcalde menteix quan carrega la responsabilitat sobre els tècnics perquè sap perfectament, i en tenia coneixement, que aquesta va ser una decisió política. Qui va demanar els diners ha de dimitir”, reclama el portaveu del grup municipal socialista de Figueres, Pere Casellas.