El PSC de Figueres demana que l’Ajuntament reclami a la Generalitat l’obertura del Puig de les Basses

2013-02-03 10:00

El PSC de Figueres demana que l’Ajuntament reclami a la Generalitat que engegui els tràmits per a la posada en funcionament de la presó del Puig de les Basses, acabada, buida i sense data d’obertura des de fa més de dos anys, i la cessió de l’antiga presó del carrer Sant Pau perquè la ciutat la recuperi per a equipaments educatius i culturals. 

El grup municipal socialista considera que la fugida per unes hores de dos interns a la presó del carrer Sant Pau fa encara més “urgent  l’obertura del Puig de les Basses”. “Ni les condicions de vida dels interns no tenen el grau de dignitat suficient per als estàndards d’un estat que es pretén de dret; ni les tenen, i és d’una evidència rotunda, les condicions en què els treballadors i treballadores de la presó han de desenvolupar la seva responsabilitat”, adverteix el portaveu del PSC Pere Casellas. 

El grup socialista ha presentat una moció per debatre al ple en la què especifica aquesta petició i reclama a l’Ajuntament que traslladi l’acord al Govern de Catalunya, als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la Junta de Persona i el Comitè d’empresa del Centre Penitenciari del Carrer de Sant Pau.