El PSC de Figueres assegura que la resolució del “cas Montessori” suposa un greu perjudici per a la ciutat

2010-08-11 14:36

El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya a l'Ajuntament de Figueres vol expressar la seva indignació i preocupació per la resolució del “cas Montessori”, després que en les darreres setemanes s'hagi confirmat que el centre no obrirà el curs vinent i que divereses fonts han apuntat que aquesta escola s'instal·larà definitivament a Peralada i no a Figueres. El grup municipal del PSC considera que la resolució d'aquest assumpte posa de manifest la inoperància de l'alcalde, Santi Vila, que no ha sabut culiminar les negociacions amb els responsables del Montessori per a la instal·lació del centre a la ciutat.

El PSC creu que els responsables de l'Ajuntament de Peralada, amb molts menys recursos i disponibilitat, han posat en evidència als membres de l'equip de govern de Figueres i els han passat la mà per la cara. “Molts figuerencs m'han expressat aquests dies que senten vergonya per la resolució d'aquest cas en veure com un poble petit ha donat una llicó de gestió eficient a l'alcalde de l'excel·lència i dels detalls”, ha assegurat Pere Casellas, portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Figueres.

Casellas, a més, ha recordat que la instal·lació de l'escola Montessori a Peralada suposa un greu perjudici per a la ciutat que no podrà completar la seva oferta educativa i que deixarà de rebre les contraprestacions econòmiques que implicava aquesta operació. En aquest sentit, Casellas està convençut que els responsables del Montessori han descartat Figueres, després de la surrealista proposta de Santi Vila i del vicealcalde, Francesc Canet, que van demanar als membres d'aquesta institució que financessin la construcció d'un pavelló públic a canvi de deixar instal·lar el seu centre en terrenys públics.

Casellas ha recordat que, mentre el PSC era al govern, es va arribar a un acord que establia que el Montessori pagaria un cànon anual de 60.000 euros i que aquesta quantitat es destinaria a les escoles públiques de la ciutat i al seu alumnat. “Aquests diners que nosaltres vam proposar que es destinessin a la compra de llibres no arribaran mai a la ciutat i la gent més necessitada no se'n podrà beneficiar. Santi Vila va trencar el pacte amb el PSC per interessos partidistes sense tenir en compte que la seva decisió perjudicaria la ciutat en temes com aquest”, ha assegurat Casellas. Cal recordar que ERC sempre s'havia mostrat contrària a l'operació i que Santi Vila va haver de renegociar les condicions pactades amb el Montessori per contentar els seus nous socis de govern. ”Aquest cas és un exemple ben clar de com Vila anteposa els seus interessos als de la ciutat”, ha lamentat el portaveu del PSC.

Finalment, Pere Casellas ha qualificat de “cortina de fum” les declaracions de l'alcalde en les què assegurava que no competiria amb Peralada per la instal·lació del Montessori ja que es tracta d'un equipament d'interès comarcal. “Abans de voler ser un líder comarcal, hauria de pensar en ser un bon alcalde de la seva ciutat”, ha afegit. El grup municipal del PSC creu que Santi Vila ha fracassat estrepitosament en un dels seus projectes emblema i que la seva pèssima gestió és un despropòsit permanent.