El projecte d'elBullifoundation al Palau Robert de Barcelona

2014-06-02 17:30

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha afirmat que el Govern de Catalunya dóna suport al projecte d’elBullifoundation perquè encarna valors que ens descriuen com  a país: la innovació, el risc, la curiositat infinita, en la presentació d’aquesta iniciativa, que ha tingut lloc aquest migdia, al Palau Robert.

Santi Vila també ha afegit que el Bullifoundation és una iniciativa privada d’interès públic que s’ha plantejat amb transversalitat política i que es pot aplicar en altres àmbits. Ha expressat el convenciment que només progressarem si arrisquem, amb curiositat, innovació i ganes d’aprendre, en un món globalitzat.

Prèviament Ferran Adrià ha parlat d’un projecte de país, per a un món que canvia a gran velocitat. Ha remarcat que el projecte es fa amb transparència total  perquè esdevingui de tots, i que “la passió, l’honestedat i l’esperit creatiu d’elBulli estan darrera la iniciativa”. També ha agraït el suport dels patrocinadors. Estrella Damm, la Caixa, Patronat de  Turisme de la Costa Brava i Telefònica en aquesta exposició.

L’exposició s’estructura en tres àmbits, que són els tres pilars d’elBullifoundation: elBulli1846, l’espai que presenta el projecte arquitectònic en una gran maqueta; elBuliDNA, l’equip de treball que desenvoluparà la creativitat en equips pluridisciplinars, i Bullipedia, l’enciclopèdia web de la gastronomia i la cuina occidentals. Amb aquesta mostra, Ferran Adrià i Juli Soler volen compartir el seu projecte amb els ciutadans, als quals fan dipositari del mateix, fent donació a la Generalitat de Catalunya dels espais de Cala Montjoi de Roses.