El primer tram del carrer Sant Pau serà només per a vianants des del dilluns 23

2012-04-20 16:00

L’Ajuntament de Figueres -d’acord amb els veïns i comerciants de la zona- ha decidit avançar en la pacificació del trànsit al carrer Sant Pau. La mesura entrarà en funcionament el proper dilluns, 23 d’abril. El tram que passarà a ser exclusivament per a vianants és el comprés entre La Rambla i el carrer Sant Josep. 

L’Ajuntament tallarà l’accés de amb la col·locació de tres pilones i la corresponent senyalització vertical vehicles a l’enllaç entre la Rambla i el carrer Sant Pau. A més, es canviarà el sentit de circulació del tram del carrer Sant Josep entre els carrers Verge Maria i Sant Pau. Una mesura que garantirà l’accés lliure de vehicles a la zona, així com pels veïns, comerços i serveis municipals. 

Els últims anys, el Govern municipal ha pres diferents decisions amb l’objectiu de millorar l’espai públic donant protagonisme als vianants per sobre dels cotxes. En aquest sentit, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, destaca que aquesta mesura “ens permet reduir el trànsit de pas al carrer Sant Pau fins la plaça Triangular i apropar la zona comercial del carrer Sant Pau al centre, trencant la barrera psicològica que ens alguns casos suposa la Rambla”. 

Tot i aquesta mesura al primer tram del carrer Sant Pau, des de l’Ajuntament es garanteix l’accés de vehicles al resta de via. Un accés que pivotarà a l’entorn de la cruïlla dels carrers Vilafant i Sant Vicenç, punt d’entrada per als vehicles que vulguin arribar fins al mateix carrer Sant Pau o als carrers Sant Josep, Verge Maria o Terreres. L’alcalde Santi Vila -acompanyat del gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid- es va reunir ahir a la tarda amb veïns i comerciants de la zona, els quals van donar el vist-i-plau a la mesura.