El Pressupost Participatiu 2022 de Castelló d'Empúries recull prop de 500 propostes ciutadanes

2021-05-09 11:00

El passat 29 d’abril va finalitzar la recollida de propostes ciutadanes de la nova convocatòria del Pressupost Participatiu impulsada per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Durant el període de presentació els veïns i veïnes han enviat un total de 492 propostes;una xifra que, segons Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, “cal posar en valor més que mai donat el context d’excepcionalitat que vivim a causa de la Covid-19. La resposta de la població ha estat un cop més exemplar i agraïm a tota la ciutadania la seva implicació”.

En aquesta quarta convocatòria el consistori destina una partida de 200.000€ del pressupost municipal per tal que els veïns i veïnes decideixin a quins projectes els volen destinar.

El consistori posava a disposició dels veïns i veïnes tres vies per fer arribar les propostes: dipositant la butlleta del tríptic en les bústies ubicades a Castelló (OMAC, Biblioteca, Oficina de Turisme i Espai Jove “El Centro”) i a Empuriabrava(Casal Cívic, OMAC i Centre Emprèn); a la parada del mercat setmanal habilitada per l’Ajuntament a Castelló i a Empuriabrava; o per mitjà del webwww.tutriescastello.cat.

Aquesta última ha estat la via més utilitzada per la població amb la presentació d’un total de 379 propostes. Mentrestant, a través de les bústies presencials s’han recollit 95 propostes veïnals; i a les bústies del mercat, fins a 18 projectes.

Ara totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Més endavant, durant el mes de juny (en una data encara per a concretar), la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost municipal de 2022 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 200.000 €.