El president del Consell Comarcal reclama mesures a Foment per garantir la seguretat de la N-II

2013-02-01 15:00

El president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Xavier Sanllehí, ha manifestat la seva indignació pel nou accident mortal que es va registrat ahir al matí a l’N-II, concretament al terme municipal de Vilamalla, a resultes del qual va morir una veïna de Bàscara i en van resultar ferides dues persones. Es tracta de la segona víctima mortal en el que va d’any en el tram gironí de la carretera. 

“Des del Consell Comarcal no ens cansarem de denunciar públicament la precària situació de l’N-II al seu pas per l’Alt Empordà. Cada accident que es produeix i, sobretot, cada víctima mortal que s’hi registra, ens indigna. No pararem de dir-ho fins que des del ministeri de Foment s’adoptin les mesures pertinents per garantir la seguretat del vial, que ha de derivar en el seu desdoblament com estem reclamant des de fa anys”, assenyala Sanllehí. 

El president del Consell s’ha manifestat esperançat “per l’anunci fet fa pocs dies pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en el sentit que s’està a punt d’arribar a un acord amb el ministeri de Foment perquè s’obligui els camions a circular per l’autopista en alguns trams i almenys durant unes hores al dia. És una primera solució, però això no ens ha de fer oblidar que des de les diferents administracions hem de treballar pel reivindicat desdoblament de l’N-II a tot el tram de la nostra demarcació”. 

Des del passat mes de juliol, el Consell Comarcal té penjada a la seva façana principal una pancarta amb el següent text: “Quants morts més cal que hi hagi per fer el desdoblament de l’N-II?”. Es va acordar, a més, que cada cop que es produeixi una víctima mortal al tram empordanès d’aquest vial es farà un minut de silenci en el proper ple de la institució. L’acord va rebre el suport majoritari dels grups polítics representants al Consell.