El president de la Diputació visita la rehabilitació de les antigues escoles de Vilanant i la basílica de Santa Maria i el nou centre EMPRÈN de Castelló

2014-04-29 18:30

El president de la Diputació, Joan Giraut, ha visitat aquest matí, juntament amb l'alcaldessa de Vilanant, Anna Palet, la rehabilitació de l'edifici de les antigues escoles del municipi. La Diputació ha aportat a aquesta obra 118.000 euros. En aquest municipi la voluntat de l’Ajuntament és reubicar les instal·lacions municipals per poder millorar les condicions de l’escola, que actualment està troba en uns barracons.

Conveni per la restauració de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries

A la tarda el president s'ha dirigit a Castelló d'Empúries, on s'ha reunit amb l'alcalde Xavier Sanhellí. Seguidament, han visitat la basílica de Santa Maria. Actualment, s’està preparant un conveni per restaurar-ne els campanars i els arcbotants. La Diputació, a través de l’àrea de Cooperació Municipal hi aportarà 100.000 euros; la Generalitat, mitjançant la direcció general de Patrimoni, 100.000 euros; el bisbat 50.000 i l’ajuntament 50.000.

D’altra banda, la Diputació i l’Ajuntament de Castelló se sumaran a una subvenció concedida per la Fundació Endesa, que permetrà canviar la instal·lació elèctrica i substituir l’actualment malmesa xarxa de 125 de voltatge per un sistema modern i de baix consum que incloura leds.

Giraut i Sanllehí també han visitat el centre EMPRÈN d'Empuriabrava. El centre, que va ser inaugurat recentment, té per objectiu oferir suport i assessorament a les empreses i incentivar-ne de noves. La Diputació hi ha col·laborat amb 20.000 euros. Disposa de tres despatxos per a empreses, d’espais de cotreball (coworking), d’un servei d’orientació laboral, d’un d’intermediació amb l’empresa, d’una aula de suport a l’ocupació i de recerca activa de feina, així com d’un servei de formació ocupacional i continuada. El centre està tenint una gran acollida entre els empresaris i actualment la sol·licitud de despatxos ja n’està superant l’oferta.