El president Aragonès ha mantingut una reunió de treball a Figueres amb responsables i professionals sanitaris

2021-07-16 12:00

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest matí el confinament nocturn com una “mesura absolutament necessària” davant l’increment de contagis provocats per la cinquena onada de la Covid-19. “Estem preparats per la mesura que entrarà en vigor aquesta nit, si l’aprova el TSJC, i demanem coresponsabilitat a la ciutadania per seguir donant suport als sanitaris del país i permetre la recuperació social i econòmica”, ha assegurat.

Amb aquest missatge el president ha demanat als catalans i catalanes “la seva necessària col·laboració” per reduir el nombre de contagis, que “continuen sent molt elevats i ho seguiran sent en les properes setmanes”,  i, alhora, “evitar que aquells ciutadans més vulnerables, que ja han estat vacunats, puguin contraure la malaltia”.

A l’espera de la decisió judicial, el president ha destacat que, “en cas que el TSJC no validés el confinament nocturn, recorrerem davant el Tribunal Suprem per defensar una proposta que s’ajusta als criteris de jurisprudència que es va marcar el mateix tribunal a principis de juny, quan va examinar el cas de les Illes Balears”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions des de Figueres, on aquest matí ha visitat el CAP Josep Masdevall Terrades per mantenir una reunió de treball amb responsables i professionals sanitaris de la zona de Girona.

“És lògic que hi hagi una part de la ciutadania que estigui esgotada, però ara el que toca és donar suport a tots els professionals sanitaris que porten gairebé un any i mig de lluita contra la pandèmia i que necessiten poder fer la seva feina amb molta més facilitat”, ha assegurat Aragonès. I, en aquest sentit, ha ressaltat “l’esforç i la feina extraordinaris que està tornant a fer l’atenció primària del país”, com a primera línia de front davant la pandèmia, a més de pilotar el procés de vacunació i continuar fent tota la feina pròpia de l’atenció sanitària, l’acompanyament a les residències de gent gran i dependents i la preparació del nou curs escolar.

Al costat del suport als professionals de la salut, el president ha remarcat que també cal reduir els contagis “per poder afectar al mínim la vida econòmica del país i les activitats comercials i turístiques”.

Amb tot, s’ha mostrat convençut que les mesures preses “tindran un impacte en la reducció dels contagis” i que s’ha trobat “un bon punt d’equilibri”, però ha alertat que també caldrà ser “molt curosos en retirar-les i fer-ho a poc a poc”. “Tenim unes setmanes per endavant en què operaran aquestes restriccions i ho han de fer sense afectar de forma intensa la vida econòmica i social”, ha constatat.

Foto: Arnau Carbonell