El pregó de Fires el farà Jair Domínguez el 30 d'abril

2013-04-03 16:00

El periodista, escriptor i guionista Jair Domínguez serà l'encarregat de fer el pregó de les Fires i Festes de la Santa Creu 2013. La festa major de Figueres començarà el 30 d'abril -precisament amb el pregó- i s'allargarà fins el 5 de maig. 

Domínguez, nascut a Barcelona el 1980, ha escrit per a programes de primera línia mediàtica com Buenafuente, Polònia, Crackòvia o Minoria absoluta, a més de treballar en cinema i publicitat. Jair Domínguez és autor de novel·les com Hawaii Meteor. Actualment, és un dels components del programa de ràdio La segona hora de RAC 1. 

"Estem molt contents amb l'elecció d'en Jair Domínguez - guionista i escriptor amb molt de talent- per fer el pregó de la Santa Creu. Estem convençuts que atraurà fins la plaça de l'Ajuntament a un nou públic, més jove, el qual potser no ha assistit a l'acte inaugural de la festa major els últims anys. Des del Govern pensem que el pregó, i els seus protagonistes, han de ser un reflex de la ciutat i aquest any hem apostat per un jove de la ciutat", explica l'alcaldessa Marta Felip. 

De fet, les últimes edicions de les Fires i Festes de la Santa Creu han tingut pregoners molt diferents entre si com el periodista Toni Soler; els personatges de Pasqual Maragall i Antoni Duran i Lleida del programa Polònia (TV3); l'ex alcalde de Perpinyà; la Funcional Teatre per celebrar els 150 anys del Casino Menestral; l'escriptor Vicenç Pagès; en Berruga, en homenatge a la colla gegantera de la ciutat; els membres de la Societat Coral Erato, també pel 150è aniversari de l'entitat; o, entre d'altres, el director d'orquestra Carles Coll.