El PP de Figueres diu que la subvenció del Govern d'Espanya per a la Casa Natal de Dalí arribarà l'any vinent

2016-09-13 09:00

Després que s'hagi conegut que enguany Figueres no disposarà de la subvenció de mig milió d'euros del Ministeri de Cultura per a la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí i després de les crítiques realitzades per part de l'alcaldessa Marta Felip i el regidor de Cultura Alfons Martinez, la portaveu del grup municipal del PPC Maria Àngels Olmedo ha explicat que “la subvenció de 500.000 euros del Govern d’Espanya per a la Casa Dalí no figura als pressupostos del 2016 per la necessitat d'adaptació als objectius d'estabilitat pressupostària imposats per la Comissió Europea. Per tant, totes les partides que no estaven executades o en execució al mes de juliol del 2016 ja no tenen caràcter de disponibilitat a partir de l'1 d'agost, i una d’elles és aquesta”.

Olmedo ha afegit que el Partit Popular es compromet a que "la inversió quedi recollida als comptes de l'any vinent. Des del Govern d'Espanya i des del Partit Popular continuem compromesos amb la Casa Dalí, pel que el nostre compromís és que la partida es pugui incloure en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat”.

Olmedo atribueix la retirada d'aquesta subvenció a la situació de governabilitat en funcions que viu l'Estat espanyol i critica la postura dels socialistes, “un dels motius que fan que es paralitzin les inversions del Govern d'Espanya és el fet d'estar amb un Govern en funcions degut a la manca de responsabilitat de Pedro Sánchez. Per tant, l'alcaldessa de Figueres, en lloc d'enviar notes de premsa criticant el Partit Popular, el que hauria de fer és demanar explicacions i exigir responsabilitats als seu soci de govern, el PSC”.

Olmedo reitera “el nostre compromís amb la Casa Dalí segueix en peu i és ferm, i per tant, seguirem exigint que el Govern de la Generalitat també es comprometi”.