El potencial econòmic d'elBulliFoundation en una xerrada a l'Espai Armengol

2014-11-06 17:00

El Bulli Fundation és una oportunitat per transformar l’economia de l’Empordà i apostar per un nou model que tingui com a motors de creixement la innovació, la creativitat i la tecnologia. Aquesta és la principal conclusió del workshop ‘Impacte econòmic i social del Bulli Fundation a l’Empordà’ que s’ha celebrat avui dijous a l’Espai Armengol, dins el programa de les V Jornades ‘L’Empordà, el paisatge com a actiu econòmic. 

La jornada s’ha iniciat amb la conferència de Fernando Espiga, director de Negocis Emergents de la multinacional Tecnalia, soci tecnològic en el desenvolupament del Bulli Fundation. El ponent ha destacat que el Bulli Fundation és un actiu singular del territori amb un extraordinari potencial per impulsar el desenvolupament d’una nova economia a l’Empordà. “I dic un extraordinari potencial perquè cal convetir-ho en realitat. Si usem el Bulli Fundation només per atreure visitants, estarem desaprofitant una gran oportunitat. El Bulli té un potencial molt més gran'’. 

Al llarg de la seva intervenció, Espiga ha proposat que el Bulli Fundation sigui un catalitzador d’un clúster d’innovació i coneixement que impulsi un nou model econòmic més competitiu per a l’Empordà i que sigui pol d’atracció internacional del talent, les empreses i les activitats de sectors emergents. Segons el ponent, per materialitzar aquest nou model econòmic és imprescindible posar en marxa un programa d’innovació i terrirori que “defineixi l’estratègia de l’Empordà, combinant les seves potencialitats actuals amb aquest actiu tant singular com és él Bulli Fundation”. En aquest sentit, ha remarcat que la implantació d’aquest nou model econòmic necessita d’un ecosistema local d’innovació i d’un lideratge clar que, al seu parer, haurien d’assumir les administracions.

A la jornada hi han assistit representats d’administracions i empreses de diversos sectors que han participat en el debat final. En la majoria d’intervencions, els assistents han remarcat l’oportunitat que suposa pel territori la posada en marxa del Bulli Fundation. Entre altres, l’economista i director de les jornades, Joan Armangué, ha remarcat que la proposta de crear un clúster al voltant del Bulli Fundation “canviaria el model econòmic de la comarca basat en el sector serveis amb llocs de treball poc qualificats a un model d’innovació amb un mercat de treball molt més tecnificat”. Per la seva part, l’arquitecte Enric RuizGeli, que ha dissenyat el nou Bulli Fundation, ha recordat que els actors del territori s’han d’organitzar per poder aprofitar aquest actiu que suposa un avantatge competitiu respecte altres territoris. 

Aquest és el segon any que l’Espai Armengol acull una de les sessions de les jornades ‘L’Empordà, el paisatge com a actiu econòmic’, organitzades per l’Institut d’Estudis Empordanesos, l’Associació Via Pirena i el Setmanari de l’Empordà.