El Portalblau ha arribat enguany als 6.500 espectadors

2013-08-26 16:00

El Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània, Portalblau, ha tancat la sisena edició amb una ocupació mitjana als seus concerts del 90%. El darrer acte de la programació ha estat aquest divendres, amb una lectura musicada de textos de Salvador Espriu a càrrec de Joan Massotkleiner i Toti Soler, que van omplir la sala principal de l’Alfolí de la Sal. 

“El món perdut de Salvador Espriu” és un dels tres espectacles del Portalblau d’aquest any que han esgotat les entrades. També ho va fer Marina Rossell i destaca el cas del grup Macedònia, que va haver de fer un segon concert i pràcticament els va omplir tots dos. 

També es van acostar al ple Blaumut i la proposta de J.V. Foix Quartet. En canvi, van quedar per sota de la mitja entrada les dues propostes que aquest any ocupaven l’escenari del Fòrum romà d’Empúries, Antonia Font i Nina amb la GiOrquestra, que si que van rebre una gran acceptació per part del públic assistent.

La directora del Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània, Elisenda Trias, també ha valorat molt positivament dues apostes noves d’aquest any. Per una banda, la sessió de cinema a l’aire lliure que es va fer a la platja del Portitxol, amb la projecció de Menú Degustació. I de l’altra, la primera edició del Gastrogràfic, Mostra de Fotografia Gastronòmica, impulsada per l’Agrupació de Fotografia Cromàtica de l’Escala i per la qual van passar un miler de persones. 

En total, unes 6.500 persones han passat pels diferents actes del festival, que començava el 22 de juny amb un concert gratuït d’Els Catarres. “Ha estat una bona edició i hem d’agrair al públic la confiança que ha dipositat un cop més sobre el festival Portalblau”, ha destacat Elisenda Trias.