El Portalblau de l'Escala inaugura l'exposició 'Colors de la Mediterrània' i dedica un espectacle poètic a Joan Vinyoli

2014-07-24 11:00

“Colors de la Mediterrània” és el nom de l’exposició que el Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània, Portalblau, estrena aquest divendres a les 8 del vespre a l’edifici històric de l’Alfolí de la Sal de l’Escala. Al mateix edifici, més tard, hi haurà l’espectacle “Intensament Vinyoli”, en què música i poesia es combinaran amb la participació de Joan Massotkleiner, Toti Soler i Gemma Humet. 

L’exposició “Colors de la Mediterrània” és una de les col·laboracions d’aquest any entre l’Agrupació Fotogràfica Cromàtica del CER l’Escala i el festival Portalblau. Un total de tretze fotògrafs mostren cap a un centenar de fotografies que s’agrupen per afinitat cromàtica, de manera que l’entorn més proper de la Mediterrània mostra des dels blaus del mar, als grocs i verds dels camps o els vermells i ataronjats de les postes de sol. L’exposició estarà oberta fins el 17 d’agost, en horari de 18 a 22h. Els autors que hi participen són Antonio Montesinos, Albert Caralps, Robert Carmona, Elvira Gambín, Francesc Targa, Yolanda Cajas, Basili Gironès, Ildefons Clos, David Falgàs, Àngel Ruiz, Albert Ciprés, Miquel Bataller i Xavier Bataller. 

Intensament Vinyoli i Paula Grande
Aquest divendres (22.30h) entra en joc també la poesia al festival Portalblau. En aquest sentit, Joan Massotkleiner, Toti Soler i Gemma Humet fan el seu particular homenatge a Joan Vinyoli amb l’espectacle poètic-musical “Intensament Vinyoli”, que ja ha esgotat les entrades. 

Al mateix escenari, dissabte (22.30h) actuarà Paula Grande, amb una proposta en què la veu és absolutament protagonista i l’artista s’acompanya només d’una loop station, que li permet anar afegint repeticions de sons creats per ella mateixa davant l’espectador. 

El dissabte també hi haurà l’actuació d’Orelles de Xocolata, amb la seva proposta per a tots els públics. Música, color, acrobàcies, xanques, clown, interacció amb el públic… la combinació perfecta per a espectacle per gaudir en família. Es tracta d’un espectacle gratuït, que es farà a la plaça Catalunya, a les 20h. 

A partir de la setmana vinent comencen els concerts a l’escenari principal de la Mar d’en Manassa, per on passaran l’Orquestra Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (1 d’agost), Joan Dausà (2 d’agost), Mazoni (3 d’agost), Ara Malikian & la Orquesta en el Tejado (8 d’agost), Tomeu Penya (9 d’agost) i Zoomwatts (10 d’agost).