El port de Roses espera aquesta temporada uns 6.500 passatgers de creuer

2017-04-18 10:00

La temporada de creuers 2017 del port de Roses tindrà una durada de sis mesos i rebrà tres escales inaugurals dels creuers Albatros, Tui Discovery i Seabourn Odissey, que per primer cop visitaran aquest enclavament.

Destaca l’aposta de la companyia britànica Thomson Cruises, que fins l’actualitat només havia fet escales al port de Palamós. Aquest any preveu fer tres escales a Roses amb el creuer Tui Discovery, un vaixell que portarà més de 1.600 passatgers, xifra que ajudarà a incrementar el passatge i situarà el port rosinc en un any històric i suposarà l’arribada d’un perfil de creuerista britànic.

La companyia alemanya Phoenix Reisen Cruises també aposta per pirmer cop per Roses amb una escala del creuer Albatros, mentre que la companyia de luxe Seabourn Cruise Line, que no va visitar Roses les dues darreres temporades, retorna enguany i amb una escala del creuer Seabourn Odissey. Per la seva banda, la companyia de luxe Seadream Yacht Club repeteix escala per segon any consecutiu amb el creuer Seadream.

L’Ocean Nova torna a Roses i inicia la temporada de creuers 2017

El creuer Ocean Nova va donar ahir, 17 d’abril, el tret de sortida a la temporada 2017 del port de Roses, amb 50 passatgers a bord nord-americans, canadencs i australians i 31 tripulants. L’Ocean Nova es va construir l’any 1992 per navegar pels mars gelats de Groenlàndia. El vaixell especialitzat en la navegació polar, a l’hivern, ofereix als passatgers viatges d’aventura per l’Antàrtida, l’Àrtic, el nord d’Europa i Amèrica del Sud. A la primavera el vaixell canvia el rumb cap a la Mediterrània, a la recerca de llocs singulars i una destinació apreciada per aquests turistes de creuer que han decidir tornar-hi un cop més és la Costa Brava.

El creuer Ocean Nova, que comercialitza l’empresa Quark Expeditions, té una eslora de 73 metres, una mànega d’11 metres, un calat de 4 metres i un registre brut de 2.118 tones. Aquest creuer disposa d’una gran sala panoràmica per contemplar el paisatge exterior. Així mateix, disposa d’un restaurant, una biblioteca i sala d’exercicis, entre d’altres serveis.

El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Marta Felip, i el vicepresident de Ports de la Generalitat, Pere Padrosa, van assistir ahir a l’inici de la sisena temporada estable de creuers del port de Roses que ha estrenat el vaixell Ocean Nova.