El pla d'asfaltatge de Figueres es tanca amb la millora d'uns 12.000 m2 de via pública

2015-03-26 21:00

Al llarg dels pròxims dies s’enllestiran les actuacions de la segona i tercera fase del pla d’asfaltatge 2014. En total aquest pla haurà permès l'asfaltat d'11.291m2 i aquests dies els treballs s'han centrat a l'avinguda Marignane i als carrers Portlligat, Capallera, Montgó, Pujada del Castell, Pení, Albera, Monturiol, Ponent i de l'Oliva. Vies de la ciutat que havien quedat pendent d'asfaltar a l'espera que finalitzessin obres com ampliació de voreres, entre d'altres. Aquests dies els operaris acabaran de polir les últimes actuacions que passen per pintar els carrers Monturiol i Oliva o aixecar les tapes del Ponent.

Recordar que al llarg del 2014, i amb un pressupost de 274.182,55 euros, s’ha actuat en 13 àmbits diferents de la ciutat millorant prop de 12.000 m2 de via pública. Els tipus d’intervencions realitzades s’han definit tenint en compte l’estat de l’asfalt, la caixa del paviment o l’existència, o no, de rigola i el seu estat de conservació. En paral·lel, els serveis tècnics també han treballat en un pla de voreres per resoldre problemes d’accessibilitat i seguretat inclosos en alguns dels àmbits que s’han asfaltat.

A més, recordar que en actuacions anteriors també s'ha millorat el paviment als carrers Jóncols, Castelló, Méndez Núñez, Sant Pau, Riumors, Pujades,  Vilafant i Concòrdia.

El regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, recorda que “són actuacions emmarcades en la voluntat del Govern municipal de millorar, de forma constant i any a any, la via pública de Figueres. Ja sigui a través d’asfaltar carrers o actuant en voreres”. Felip avança que el "Pla d'Asfaltatge per aquest 2015 ja està llest i a punt per licitar-ne les obres que començaran abans de l'estiu".