El periodista Francesc Cruanyes serà el número 2 de la llista de CiU a Figueres

2015-02-24 21:00

El periodista figuerenc Francesc Cruanyes serà el número 2 de la llista que encapçala Marta Felip. Els motius que han mogut l'actual alcaldessa i candidata a la reelecció són "la seva profunda coneixença de la realitat social de la ciutat, involucrat en multitud d’iniciatives ciutadanes, partícip del teixit associatiu i, atesa la seva feina, bon divulgador de la ciutat arreu".

La proposta va arribar-li de mans de Marta Felip abans de final d’any, i aquesta va ser acceptada passat festes. Cruanyes s’incorporarà a la llista com a independent, amb un clar compromís amb el procés nacional català, “m’engresca profundament la possibilitat de contribuir en el govern de la meva ciutat, a la qual estimo sense condicions. I em plau fer-ho en un moment polític cabdal, en el que el nostre país lluita per la recuperació de les seves llibertats i l’assoliment de la plena sobirania, és a dir, la independència. Crec, a més, que aquest projecte no s’entén sense garantir la justícia social. ” 

Francesc Cruanyes (Figueres, 1961) és periodista i llicenciat en Història de l’Art (UB). Ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional a TVE-Catalunya, on ha estat editor i presentador de programes informatius i ha impulsat i dirigit espais com ara el debat polític ’59 Segons’. Amb anterioritat, fou editor d’informatius a Ràdio
Barcelona, cap de Cultura de SER Catalunya i Cap de Societat del diari AVUI. Professor convidat a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, col·labora amb diferents mitjans de comunicació locals i nacionals. Cruanyes ha prologar el llibre "Ciutadana de Figueres" de Marta Felip.

Imatge de la presentacó del llibre "Ciutadana de Figueres"