El Perafita Picapoll del Celler Martín Faixó rep una medalla Commended en els Decanter World Wine Awards

2013-05-21 08:00

El Celler Martín Faixó ha obtingut una medalla Commended en l’edició 2013 dels Decanter World Wine Awards amb el Perafita Picapoll 2012. Aquesta és la primera vegada que el celler de Cadaqués participa en el concurs més gran de vi del món.  

El Perafita Picapoll va sortir al mercat l’any 2007, amb la resta de referències Martín Faixó. Des de llavors, cada any s’ha exhaurit la producció limitada (13.000 ampolles) d’aquest vi blanc. L’hivern de l’any passat, el Celler Martín Faixó va ampliar la plantació de vinya de la varietat picapoll amb aproximadament 3 hectàrees més i s’espera ampliar la producció d’aquí dos anys. 

Segons Ester Martín, gerent del Celler Martín Faixó, “aquest reconeixement suposa una recompensa al treball realitzat i esperem que sigui un impuls més a la comercialització d’aquesta referència que, des de sempre, ha tingut molt bona acollida”. 

Els Decanter World Wine Awards és la competició de vi líder mundial. El concurs és conegut pel seu rigorós procés de valoració, que ha portat als Decanter World Wine Awards a ser una de les fonts amb més autoritat sobre recomanacions de vi pels amants del vi de tot el món. En aquesta edició, els 219 jutges d’arreu del món han avaluat 14.362 vins de 52 països. En el panel de jutges experts d’aquest any s’han inclòs a 75 Mestres del Vi i a 13 Mestres Sommeliers. 

Jean-Michel Valette MW, jutge dels DWWA 2013, diu: “L’equip dels DWWA ha fet una tasca important de reclutament dels millors paladars del món per tastar cada vi, per aquest motiu quan un vi guanya una Medalla Decanter en aquest concurs és una cosa de la que estar realment orgullós”. 

El president dels Decanter World Wine Awards, Steven Spurrier, exposa: "El DWWA ha aconseguit una autoritat, gràcies als jutges, l’organització i l’equip sencer. Hem de reconèixer la qualitat, per això estem aquí”.